Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Apelsino sulčių pyragas



Reikės:
150 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
150-200g apie g miltų;
130 g apelsinų sulčių (naudojau sultis iš pakelio);
100 g apelsinų sulčių sulaistymui (jei norisi saldžiau, įdėkite cukraus į jas).

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Pilame sultis, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Sudedame miltus. Tešla gaunasi riebios grietinės tirštumo.
Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standumo. Juos sudedame į tešlą ir gerai išmaišome. Dedame į riebalais pateptą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20min 180C. Po to supilame ant pyrago viršaus apelsinų sultis ir dar pakepame kol iškeps (įkišus pagaliuką jis bus sausas) apie 10-15min.
Labai skanus pyragas. Saldžiarūgštis. Purus.
Mano naudotos sultys buvo 100% apelsinų sultys. Apliejimui cukraus į sultis nedėjau, nes tešla gavosi pakankamai saldi. Dar galima įdėti į tešlą razinų prieš dedant baltymus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą