Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2012 m. sausio 30 d., pirmadienis
Sluoksniuotos tešlos ir vištienos apkepas
Reikės:
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos;
1 nedidelė vištienos krūtinėlė;
1 morka;
1 svogūnas;
1 saliero lapkotis;
druskos pagal skonį;
2-3 v.š. konservuotų žirnelių;
prieskonių pagal skonį;
200 ml pieno.
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, beriame į keptuvę, pilame prieskonių, druskos ir ant nedidelės ugnies su šlakeliu aliejaus pakepiname. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais ir beriame pas vištieną kepti. Morką sutarkuojame burokine tarka, saliero lapkotį smulkiai supjaustome ir beriame į vištieną. Beriame konservuotus žirnelius. Viską trumpai apkepiname. Pilame pora šaukštų miltų, išmaišome gerai. Tada supilame pieną. Maišome, kol pienas sutirštės.
Atšilusios tešlos vieną lakštą klojame į kepimo indo dugną. Pilame vištienos masės trečdalį. Klojame vėl tešlos, pilame vėl vištieną, vėl tešlos, vėl vištieną ir galiausiai viršų apdedame tešla.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą