2012 m. sausio 10 d., antradienis
Lietinių blynų vyniotinis
Reikės:
4 vnt lietinių blynų;
200 g varškės;
1 kiaušinis;
3-4 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. krakmolo;
100 g grietinėlės (liesos, 10%).
Varškę ištriname su kiaušiniu, cukrumi, žiupsneliu druskos ir krakmolu. Imame vieną lietinį blyną, tiesiame ant stalo. Ant jo plonai užtepame varškės masę. Tada vėl tiesiame ant viršaus lietinį blyną, vėl tepame varškę, vėl blyną, vėl varškę, vėl blyną ir vėl varškę. Susukame vyniotinį, dedame į kepimo formą.
Grietinėlę pakaitiname su cukrumi kol sukrus ištirps ir užpilame ant vyniotinio. Kepame apie 20-30min iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
Labai skanus vyniotinis. Atvėsęs sutvirtėja, ką tik iškeptas būna minkštenis. Labai labai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą