2012 m. sausio 10 d., antradienis
Kospūstų sriuba su manais
Receptas gimė staiga, kai atsidariusi šaldytuvą galvojau kokių gi kruopų šį kartą įdėti į sriubą. Ir akys užkliuvo už manų kruopų. Pamaniau, pabandysiu. Kas bus, tas. Ir buvo labai skanu. Taigi, o čia receptas:
Reikės:
pora bulvių;
sauja smulkiai pjaustytų kopūstų;
svogūnas;
apie 150g moliūgo;
2 v.š. manų kruopų;
druskos pagal skonį;
prieskonių mėgiamų.
Bulves supjaustome kubeliais, užkaičiame su vandeniu. Kai bulvės užverda, sudedame kopūstus. Paskaniname druska, prieskoniais ir paverdame apie dešimt minučių. Tada sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą, manų kruopas ir verdame apie 15-20min. Jei trūksta prieskonių, įdedame, pasūdome.
Vandens kiekį sriuboje reguliuojame pagal norimą sriubos skystumą/tirštumą. Vieniems patinka kai daugiau skystimo, kitiems kai mažiau. Tad kiekvienas vandenuką reguliuojasi pagal save.
Labai skani sriubytė. Net nesitikėjau, kad manų kruopos gali taip puikiai derėti sriuboje.
Ir kaip skonis? Man skamba keistokai :)
AtsakytiPanaikintiVilma, žinok mums visiems labai patiko. Mažoji, kuri šiaip pas mus nevalgiukė, irgi valgė šią sriubą, o tai vadinasi, kad sriuba vykusi.
AtsakytiPanaikintiManų realiai ir nesijaučia skonis, tik šiek tiek sriubos skystis yra tirštesnis.