2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis
Varškiniai makaronai
Skanu, paprasta, primena varškėčius, tik įdomiau.
Reikės:
100 g varškės;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus;
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir lengvai kočiotųsi.
Varškę ištriname su kiaušiniu, cukrumi, druska. Pilame po truputį miltus ir minkome. Tešla turi visiškai nelipti prie rankų.
Tada beriame šiek tiek miltų ant stalo, dedame tešlą, pabarstome ją miltais ir kočiojame, vis užberiant miltų ant tešlos.
Iškočiojus plonai tešlą, ją pabarstome miltais, susukame į volelį ir supjaustome juostelėmis. Tada beriame saujelę miltų, su rankomis atsargiai makaronus sumaišome su miltais, kad jie taptų birūs ir nesuliptų.
Užverdame vandenį, beriame makaronus ir verdame apie 5 min.
Patiekti galima su grietine, uogomis.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą