2012 m. vasario 4 d., šeštadienis
Karameliniai makaronai
Reikės:
350 g obuolių;
65 g cukraus;
35 g sviesto;
65 ml vandens;
pusė citrinos;
130 g makaronų;
sauja migdolo drožlių (apie 50 g).
Obuolį nulupame, išimame sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Pusės citrinos sultis išspaudžiame ir nutarkuojame žievelę. Dedame į obuolius. Pilame vandenį, dedame 25 g cukraus ir verdame ant lėtos ugnies apie 8 min. Vandens beveik nelieka.
Makaronus išverdame. Nusunkiame.
Keptuvėje išlydome 25 g sviesto, dedame 25 g cukraus, šaukštelį cinamono. Supilame makaronus ir kepiname apie 5-6 min.
Į kepimo indą sudedame ištroškintus obuolius, ant jų - pakepintus karamelizuotus makaronus.
Keptuvėje dedame dar 10 g sviesto, pilame 15g cukraus, išlydome, išmaišome. Pilame migdolų drožles, pakepiname pora minučių. Šias apskrudusias migdolų drožles dedame ant makaronų viršaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą