2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Vištos sparneliai su apelsinais



Reikės:
1,5 kg vištos sparnelių;
2 apelsinai;
pagal norimą kiekį bulvių;
druska pagal skonį;
pipirų pagal skonį;
maltos raudonosios paprikos žiupsnelis;
1 svogūnas.

Bulves supjaustome į keturias dalis ir paverdame kol jos beveik išvirs.
Vištienos sparniukus supjaustome į gabaliukus. Svogūną supjaustome žiedeliais ir išskaidome.
Į kepimo indą sudedame vištienos sparnelius, svogūno žiedelius, padruskiname, beriame žiupsniuką pipirų. Išmaišome. Supilame nusunktas bulves.
Iš vieno apelsino išspaudžiame sultis.
Kitą nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Į kepimo indą sudedame apelsino skilteles. Išmaišome viską.
Į apelsino sultis pilame pora šaukštų aliejaus, šaukštelį maltos raudonosios paprikos. Gražiai užpilame viską ant vištienos masės.
Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą