Reikės:
3 vnt vidutinio dydžio bulvių;
200 g varškės;
1 kiaušinis;
2 v.š. krakmolo;
5 v.š. džiuvesėlių.
Bulves sutarkuojame burokine tarka, nuspaudžiame ranka skystį.
Varškę išmaišome su kiaušiniu, krakmolu, druska. Sumaišome su bulvėmis. Beriame džiuvesėlius ir gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame blynukus, apkepame keptuvėje.
Tada perdedame į puode užvirintą vandenį (vandens tiek, kad tik apsemia varškėtukus) ir paverdame ant lėtos ugnies apie 15min.
Patiekiame su grietine.
Labai skanūs varškėtukai.
Labai sudomino šitas patiekaliukas :) Neringa, sakyk, o koks tas skonis, labai skiriasi nuo įprastų varškėčių ?
AtsakytiPanaikintiTikrai skiriasi. Man skonis jų priminė cepelinų bulvių masę :-D
AtsakytiPanaikinti