2012 m. kovo 2 d., penktadienis
Kakavos sausainiai
Reikės:
113 g kambario temperatūros sviesto;
1/2 st. rudojo cukraus;
keli lašai vanilės esencijos;
1 trynys;
1 v. š. tirpios kakavos, ištirpintos šaukšte vandens;
žiupsnelis druskos;
1 st. miltų;
160 g šokolado (80g pieniško + 80g juodojo);
sauja graikinių riešutų.
Sviestą suplakame su ruduoju cukrumi. Nuolat maišydami įplakame trynį, kakavos mišinį ir vanilės esenciją, o tada maišome, kol masė taps vientisa. Suberiame druską bei miltus ir vėl plakame iki vientisos masės. Tešla tolygiai paskirstome kepimo formoje (20x20).
Kepame 15-20 min iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje. Išimame iš orkaitės kepinį ir pabarstom sukapotu šokoladu bei smulkintais graikiniais riešutais. Ir dar trumpam kišame į karštą orkaitę, kad šokoladas išsilydytų.
Ištraukus sausainius iš orkaitės verta iškart juos supjaustyti.
Receptas pagal: http://rytaivakarai.blogspot.com/2012/03/sveciai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą