2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Mieliniai avižiniai kukuliai



Reikės:
270 g avižinių miltų;
12 g mielių;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
1 kiaušinis nedidelis;
100 ml pieno;
žiupsnelis druskos.

Į avižinius miltus beriame žiupsnelį druskos, šiek tiek pašildytą pieną, mieles išsuktas su šaukšteliu cukraus, likusį cukrų, tirpintą sviestą. Išminkome. Mušame kiaušinį. Išminkome. Tešla gaunasi labai labai lipni.
Paliekame tešlą pakilti. Po valandos tešla pasidaro nelipni, nes išbrinksta avižiniai miltai.
Iš pakilusios tešlos formuojame kukuliukus (aš suformavau dešimt kukuliukų po 50g), juos dar paliekame pakilti. Tada dedame juos į verdantį vandenį ir verdame apie dešimt minučių.

Labai labai patiko šie kukuliai. Puikiai tinka su saldžia uogiene, grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą