2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis
Varškės pyragas
Reikės:
pagrindui: 50 g sviesto; 1 v.š. grietinės, 50 g cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, apie 200-250 g miltų; 1 kiaušinis, 40 g kefyro.
I masė: 250 ml džiovintų įvairių vaisių (dėjau dž. slyvas, razinas, dž. abrikosus); trečdalis kiaušinio, saujelė aguonų.
II masė: 250 g kreminės varškės; 1 ir nuo I masės likęs kito trečdalis kiaušinio, 50 g cukraus, 30 g sviesto.
Pagrindui viską išmaišome, kad tešla gautųsi minkoma. Ir išklojame kepimo formos dugną.
I masė: džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome kelias minutes, kad išbrinktų. Po to sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu ir aguonomis. Dedame ant pyrago pagrindo šią masę.
II masė: sviestą išlydome, dedame varškę, kiaušinius, cukrų ir gerai išmaišome. Sudedame ant pyrago.
Kepame apie 170C 40-50min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą