2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Koldūnai "Sraigės padaže"

Reikės:
3 stiklinės miltų;
1 stiklinė verdančio vandens;
žiupsnelis druskos;
3 v.š. aliejaus.

Miltus, druską, aliejų suberiame į dubenį, išmaišome šaukštu. Užpilame verdančiu vandeniu, maišome šaukštu, po to kai atvėsta šiek tiek, išminkome rankomis.

Įdarui:
250 g maltos mėsos;
1 nedidelis svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Svogūną sutarkuojame ir viską išmaišome.

Padažui:
200 ml liesos grietinėlės;
žiupsnelis krapų;
150 ml sultinio.

Pagamintą tešlą iškočiojame į stačiakampį, uždedame įdaro ir susukame į vyniotinį. Supjaustome riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų (nedaug, šlakelį), apkepame koldūnų riekeles.
Sudedame koldūnus į verdantį vandenį ir verdame apie 12-15 min. Nupilame puodelį sultinio į keptuvę, supilame grietinėlę, pasūdome šiek tiek, beriame krapus. Kai užverda, perdedame koldūnus į padažą ir paverdame keletą minučių kol sutirštės.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą