2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Raudonųjų serbentų pyragas



Pagrindui: 100 g miltu;
                    1/3 a..š. kepimo miltelių;
                    žiupsnelio druskos;
                    35 g cukraus;
                    1 a.s. vanilinio cukraus;
                    50 g šalto sviesto;
                    2 a.š. šalto vandens.

Įdarui:      1 kiaušinio;
                   50 g cukraus;
                   200 g grietinės;
                   1/2 a.s. citrinos žieveles;
                   1 a.s. citrinos sulčių;
                   35 g maltų migdolų;
                  150 g raudonuju serbentų.


Iš pagrindui skirtų produktų užsiminkyti tešlą, kuria plonai iškloti kepimo formą ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min.

Kiaušinį išiplakti su cukrumi ir citrinos žievele iki baltumo. Pirma įmaišyti maltus migdolus bei citrinos sultis, tada atsargiai grietinę.
Serbentus nusiplauti, nusausinti. Sudėti juos ant pagrindo. Užbarstyti žiupsneliu cukraus, žiupsneliu krakmolo. Tada užpilti grietinės masę. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180°  45 min. Leisti atvesti formoje, vėliau dar pora valandų palaikyti šaldytuve.

Receptas rastas: http://aguonele.blogspot.com/2010/07/grietininis-raudonuju-serbentu-pyragas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą