tešlai:
200 g miltų;
40 g cukraus;
1 kiaušinio nedidelio;
šaukštelio sodos;
200 ml kefyro.
Ant viršaus:
apie 0,4 kg nuvalytų ir stambiai supjaustytų rabarbarų;
dviejų - trijų šaukštų cukraus rabarbarams;
300 g varškės;
50 g grietinės;
80 g cukraus;
2 kiaušinių.
Pirmiausiai pasiruoškite rabarbarus. Patroškinkite juos nedideliame inde su keliais šaukštais cukraus . Troškinkite tik tol, kol šiek tiek suminkštės.
Varškės masei: išplakite kiaušinius su cukrumi ir įmaišykite varškę ir grietinę.
Tešlai: Į kefyrą supilkite sodą, įmušite kiaušinį, cukrų, išmaišykite. Supilkite miltus. Gerai išmaišykite.
Paskleiskite tešlą skardoje. Ant viršaus sudėkite troškintus rabarbarus, ant jų - varškės masę.
Paviršių išlyginkite ir kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol varškė paruduos.
Pjaustykite atvėsusį, šiek tiek šiltą.
Receptas rastas pas kažkurią merginą "bloge". Tik nepasižymėjau pas ką.
Neringa, tikriausiai ir šį receptą atpūtė vėjo gūsiai :0) Tik vat nerašai, ar tau patiko...
AtsakytiPanaikintiAušra, gali būti, kad radau receptą ten... Va kaip būna, kai receptą nusikopijuoji ant greičio :-D
AtsakytiPanaikintiPyragas patiko, tiek man, tiek išrankuoliui vyrui. Su rūgštele, pats tas :-)