2012 m. birželio 12 d., antradienis

Rabarbarų pyragas su varške

Reikės:


tešlai:
200 g miltų;
40 g cukraus;
1 kiaušinio nedidelio;
šaukštelio sodos;
200 ml kefyro.

Ant viršaus:
apie 0,4 kg nuvalytų ir stambiai supjaustytų rabarbarų;
dviejų - trijų šaukštų cukraus rabarbarams;
300 g varškės;
50 g grietinės;
 80 g cukraus;
  2 kiaušinių.

Pirmiausiai pasiruoškite rabarbarus. Patroškinkite juos nedideliame inde su keliais šaukštais cukraus . Troškinkite tik tol, kol šiek tiek suminkštės.
Varškės masei: išplakite kiaušinius su cukrumi ir  įmaišykite varškę ir grietinę.

Tešlai: Į kefyrą supilkite sodą, įmušite kiaušinį, cukrų, išmaišykite. Supilkite miltus. Gerai išmaišykite. 

Paskleiskite tešlą  skardoje. Ant viršaus sudėkite troškintus rabarbarus, ant jų - varškės masę.
Paviršių išlyginkite ir kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol varškė paruduos.
Pjaustykite atvėsusį, šiek tiek šiltą.

Receptas rastas pas kažkurią merginą "bloge". Tik nepasižymėjau pas ką.

2 komentarai:

  1. Neringa, tikriausiai ir šį receptą atpūtė vėjo gūsiai :0) Tik vat nerašai, ar tau patiko...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, gali būti, kad radau receptą ten... Va kaip būna, kai receptą nusikopijuoji ant greičio :-D
    Pyragas patiko, tiek man, tiek išrankuoliui vyrui. Su rūgštele, pats tas :-)

    AtsakytiPanaikinti