Reikės:
400g rabarbarų kotų;
40 g cukraus (rabarbarų troškinimui);
šaukšto citrinos sulčių;
3 kiaušinių trynių;
apie 130 g cukraus (arba pagal skonį);
šaukšto citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos;
šaukšto sviesto.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą,
užpilkite cukraus, šaukštą citrinos sulčių ir ant nedidelės kaitros, vis
pamaišant troškinkite, kol visiškai sukris (apie 15 min). Atvėsinkite
ir sutrinkite iki tyrės.
Dubenyje rankine šluotele išplakite trynius su cukrumi ir žiupsneliu
druskos. Statykite dubenį ant katilo su verdančiu vandeniu (kad dubens
dugnas vandens nesiektų) ir nuolat maišykite, kol aptirps cukrus.
Supilkite rabarbarų tyrę ir citrinos sultis. Kaitindami ant vidutinės
kaitros vis maišykite, kol kremas pradės tirštėti (apie 10 min).
Paragaukite, gal reiks daugiau saldumo.
Kremui sutirštėjus, nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite sviestą. Atvėsinkite ir supikite į stiklainį.
Pastovėjęs šaldytuve kremas sutirštėja dar labiau. Laikomas šaltai gali būti vartojamas iki savaitės.
Receptas iš: http://ausrra.blogspot.com/2012/05/lietiniai-su-rabarbaru-kremu.html
Tavasis gavosi labai geltonas! Matyt, kaimiški kiaušiniai :)
AtsakytiPanaikintiAušra, taip taip, kiaušiniai buvo kaimiški :-)
AtsakytiPanaikinti