2012 m. birželio 12 d., antradienis

Obuolių pyragas su Rududu

Reikės:
125 g sviesto;
100 g cukraus;
šaukštelį vanilinio cukraus;
1 didesnis kiaušinis;
150 g miltų;
1 šaukštelius kepimo miltelių;
žiupsnelį druskos;
3 v. š. pieno

Obuolių masei:
0,5kg  obuolių;
0,5 skard. „Rududu“;

Trupiniams:
35 g sviesto;
75 g miltų;
30 g cukraus.

Sviestą išsukam su cukrumi iki purios masės. Įmušam kiaušinį. Supilam miltus, kepimo miltelius, išplakam. Supilam pieną. Gerai išmaišom.


Obuolius supjaustom gabaliukais ir sumaišom su Rududu. Jei Rududu labai kietas, tai jį išimam į dubenį ir pašildom mikrobangėj šiek tiek. Tada lengviau susimaišys su obuoliais.

Sviestą, miltus ir cukrų trinam tarp pirštų, kad pasidarytų trupinukai.

Į kepimo skardą supilam tešlą, ant jos - obuolių masę, o ant obuolių - trupinius. Dedam į orkaitę ir kepam apie 180C 30-40min.

Receptas: http://ribaude.blogspot.com/2011/01/tabula-rasa-ir-vel-obuoliu-pyragas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą