Reikės:
125 g sviesto;
100 g cukraus;
šaukštelį vanilinio cukraus;
1 didesnis kiaušinis;
150 g miltų;
1 šaukštelius kepimo miltelių;
žiupsnelį druskos;
3 v. š. pieno
Obuolių masei:
0,5kg
obuolių;
0,5 skard. „Rududu“;
Trupiniams:
35 g sviesto;
75 g miltų;
30 g cukraus.
Sviestą išsukam su cukrumi iki purios masės. Įmušam kiaušinį. Supilam miltus, kepimo miltelius, išplakam. Supilam pieną. Gerai išmaišom.
Obuolius supjaustom gabaliukais ir sumaišom su Rududu. Jei Rududu labai kietas, tai jį išimam į dubenį ir pašildom mikrobangėj šiek tiek. Tada lengviau susimaišys su obuoliais.
Sviestą, miltus ir cukrų trinam tarp pirštų, kad pasidarytų trupinukai.
Į kepimo skardą supilam tešlą, ant jos - obuolių masę, o ant obuolių - trupinius. Dedam į orkaitę ir kepam apie 180C 30-40min.
Receptas: http://ribaude.blogspot.com/2011/01/tabula-rasa-ir-vel-obuoliu-pyragas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą