Labai paprastai pagaminami ir labai skanūs. Drįsčiau teigti, kad netgi nėra riebūs.
Reikės:
180g varškės;
50g sviesto;
15g cukraus (į tešlą);
vanilinio cukraus;
šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis ciberžolės;
žiupsnelis druskos;
apie 200g miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau).
Sviestą išlydome ir gerai išmaišome su varške, ciberžole, cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi. Dedame kpimo miltelius, išmaišome. Supilame pradžiai 100g miltų ir gerai išmaišome. Tada pilame dar 50g miltų, išmaišome. Tešla jau ko gero sunkiai šaukštu maišysis ir reiks minkyti rankomis. Tešla dar turėtų būti lipni, tad beriame dar po saujelę miltų ir minkome, kol ji visiškai nelips prie rankų. Jeigu dar limpa - įdedame dar šiek tiek miltų.
Pabarstukams:
aguonų ir cukraus.
Tešlą iškočiojame, ant jos viršaus užbarstome aguonų ir cukraus. Tešlą supjaustome trikampiais ir kiekvieną perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame apie 15min 180C kol gražiai parus.
Labai skanūs, traškūs. Vaikai įvertino puikiai. Tik sakė, sekantį kartą daugiau dėti pabarstukų - aguonų ir cukraus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą