Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Varškiniai pyragėliai

Labai lengvai ir greitai pagaminami.

Reikės:
180g varškės;
200g miltų;
90g sviesto;
žiupsnelis ciberžolės;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilinio cukraus;
keletas juodųjų serbentų uogų;
pasirinktinai sausainukų viršui: lukštentos saulėgrąžos ir cukrus;
Įvairūs trupinti šokoladiniai saldainiai (aš dėjau dražė su žemės riešutais).

Sviestą išlydome ir sumaišome su kiaušiniu, ciberžole, varške, vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius ir 100g miltų. Gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius mltus ir išminkome tešlą. tešla turi nelipti prie rankų, bet ir nebūti kieta. Ji gaunasi tokia minkštutė, nelimpanti prie rankų.
Iš tešlos padarome rutuliukus (aš dariau kiekvieną po 30g).
Į atskirą indelį supilame viršui skirtus produktus: su mėsos plaktukus, maišelyje suskaldžiau saują dražė su riešutais, kol gavosi stambūs trupiniai.
Dar atskirame inde sumaišiau saulėgrąžas su cukrumi. Maždaug trys saukštai saulėgrąžų ir šaukštas melasos cukraus.

Taigi, iš tešlos formuojame rutuliukus, juos suplojame į blynelį ir tada dedame į pabarstukus pasirinktinai - arba į saulėgrąžų mišinį arba dražė. Išdėliojame kepimo skardoje (ištiestoje kepimo popieriumi), į kiekvieną sausainuką išspaudžiame po vieną arba keletą juodųjų serbentų uogų ir kepame apie 15min 180C.

O jau kaip kvepėjo kepdami... :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą