
Reikės:
05 st aliejaus;
0,5st verdančio vandens;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus (arba nedėkite visai, priklausomai ar norite saldumo tešloje ar ne);
2st miltų (gali prireikti iki 2,5st miltų);
žiupsnelis ciberžolės;
1a.š. kepimo miltelių.
Tešla labai paprasta ir greitai pagaminama: į dubenį pilame aliejų, verdantį vandenį, cukrų, druską, ciberžolę. Išmaišome. Tada supilame stiklinę miltų, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Tuomet supilame antrą stiklinę miltų ir išminkome. Jeigu tešla skystoka, pilame dar truputį miltų. Nors šiaip tešla gaunasi labai smagi - nelimpanti nei prie rankų, nei prie stalo, lengva kočioti.
Tešlos receptas rastas facebook'o receptų grupėje. Gaila, neužsižymėjau kas pasidalino tešlos receptu, tačiau šios tešlos autorei - ačiū :-)
Na, o įdarą dariau šį kartą tokį:
sutarkavau dešros, sūrio, dėjau šaukštą majonezo, mušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau.
Įdarą dėjau ant iškočioto tešlos lakšto, supjausčiau stačiakampiais ir perkėliau į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepiau apie 10-15min 180C, kol gražiai apskrudo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą