Kaip ir rašiau prieš tai buvusiame įraše apie Karamelę su kava, pristatu Jums dar vieną receptą su karamele - šiek tiek rūgštesnį, kam norisi rūgštelės.
Šiai karamelei reikės:
Reikės:
100ml vandens;
50ml citrinos sulčių;
200g cukraus
200ml riebios grietinėlės.
Cukrų
pilame į puodą, supilame šiltą vandenį ir citrinos sultis. Pastatome ant viryklės ir
maišant laukiame kol užvirs. Svarbiausia išmaišyti cukrų, kad jis
visiškai ištirptų, nes kai masė užvirs, maišyti jau nebegalima. Jeigu
matote, kad masė beveik užvirė, o cukrus neištirpo, nukelkite puodą nuo
ugnies ir maišykite cukrų, kol jis ištirps, tada vėl uždėkite kaitintis.
Kai cukrus ištirpsta, masė užverda, tada negalima maišyti. Paliekate
burbuliuotis šį sirupą ant ugnies apie 14-15min, kol spalva pradės keistis
į geltoną.Jeigu spalva pradeda anksčiau keistis į geltoną, jokiu būdu nekaitinkite ilgiau.
Sirupas
pradžioje taps švelniai gelsva, po to gintarine spalva. Neperlaikykite,
nes sirupas labai greitai sudegs. Vos masė taps švelniai gelsva, dar
pakaitinkite kokia 10-15s ir nukėlus nuo ugnies, lėtai pilkite
grietinėlę. Aš pradžiai dėjau šaukštą grietinėlės, masė
suputojo, gerai išmaišiau, tada dar šaukštą grietinėlės, ir taip
palengva visą supyliau. Geriausia, kad grietinėlė būtų kambario
temperatūros, nes jeigu ji bus žymiai šaltesnė už sirupą, cukraus masę
sutrauks į gumuliuką. Jeigu taip atsitiko - nieko baisaus, visą masę
kaitinkite kol tas gumuliukas ištirps (ir nuolat maišykite).
Supylus
visą grietinėlę pakaitiname 3-4 minutes (aš užviriau) ir tuomet
viskas. Išjungiame viryklę, atvėsiname ir supilame į indelį, kuriame
laikysime.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą