Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Sausainiai su varške ir juodaisiais serbentais

Dar vieni sausainiai iš varškinės tešlos.

Reikės:
25g trintų juodųjų serbentų;
300g varškės;
1 kiaušinis;
100g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
50g jogurto (arba grietinės);
apie 350g miltų.

Pabarsymui: cukraus, aguonų, karamelės (arba kondensuoto pieno).

Taigi, gaminame tešlą. Išlydome sviestą, sumaišome jį su varške, trintais serbentais, jogurtu (arba grietine), kiaušiniu. Dedame kepimo miltelius, 100g miltų ir išmaišome. Tuomet dedame dar 100g miltų, išmaišome. Dedame dar 100g, išmaišome, pradedame minkyti. Jegu tešla dar lipni, dedame dar šiek tiek miltų. Aš sudėjau 350g miltų. Tešla gaunasi vos lipni.
Stalą patepame aliejumi (kad neliptų tešla) ir iškočiojame apie pusės cm storio lakštą. Viršų pabarstome cukrumi, aguonomis ir šiek tiek pašlakstome karamele (namų gamybos, naudojau apelsininę) arba kondensuotu pienu. Supjaustome trikampėliais. Sudedame trikampėlius į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 180C.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą