Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. birželio 12 d., antradienis

Mielinis žiedas su plikytu kremu

Tešlai:
apie 450 g miltų;
12 g mielių;
60 g cukraus;
žiupsnelis  druskos;
50 g ištirpdyto sviesto;
210 ml šilto vandens;

Įdarui (plikytam kremui):
125 ml pieno;
25 g miltų;
1 trynys;
50 g cukraus.

Ruošiame plikytą kremą:
Piene gerai išplakame miltus, kad neliktų jokių gumuliukų.
Trynį gerai išmaišome su cukrumi ir pridedame trejetą šaukštų pieno-miltų masės (kad būtų skysčiau).
Puode ant labai lėtos ugnies kaitiname pieną su miltais nuolat maišant. Kai masė pradeda tirštėti (po poros minučių), lėtai, po truputį supilame trynių masę ir nuolat maišome. Kaitiname kol masė sutirštės (viskas vyksta pakankamai greitai, per kokias tris minutes bus kremas paruoštas).

Mielinei tešlai:
Mieles ištriname su šaukšteliu cukraus iki skystos masės. Į šiltą vandenį supilame mieles, ištirpintą sviestą, likusį cukrų, druską ir po truputį beriame miltus. Tešla turi nelipti prie rankų. Paliekame išminkytą tešlą pakilti (valandai, gal šiek tiek daugiau).

Pakilusią tešlą iškočiojame į blyną apvalų. Blyno centre įpjauname kraštus, blyno kraštuose irgi įpjauname kraštus. Ant blyno šonų sudedame plikytą kremą, ir iš įpjovų supiname kraštelius (kad kremas beveik būtų uždengtas).
Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 175C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą