2012 m. birželio 24 d., sekmadienis

Vištienos kotletukai

Reikės:
pusantros vištienos krūtinėlės filė;
1 kiaušinis;
3 riekelės baltos duonos;
1 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį;
1 sauja miltų;

Padažui:
300 ml pieno;
3-4 v.š. miltų;
150-200 ml sultinio.

Vištienos filė sumalame. Duoną išmirkytą piene sumalame tai pat. Mušame kiaušinį, dedame majonezą ir išmaišome. Sudedame miltus, išmaišome.
Tešla gaunasi lapai lipni. Drėgnomis rankomis darome kotletukus, tik juos labiau suplojame, kad gautųsi tarsi karbonadai (pagal storį). Kepame keptuvėje kol apkepa abi pusės.
Puode užviriname vandenį ir sudedame kotletukus (vandens tiek, kad tik apsemtų kepsniukus). Verdame apie dešimt minučių. Jei reikia - pasūdome.

Padažui: Keptuvėje įkaitiname pieną iki užvirimo. Atskirame puodelyje išplakame miltus su šlakeliu pieno (kad gautųsi skysta blyninė tešla). Į verdantį pieną supilame sultinį - apie 150 - 200 ml (nupylus nuo kepsniukų). Užverdame, tada nuolat maišant supilame pieną maišytą su miltais. Užviriname kol sutirštės. Sudedame kepsniukus į padažą, kad įsigertų.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą