2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Mėsos, grybų ir morkų apkepas

Reikės:
400 g kaulienos kumpio;
2 morkos;
200 g pievagrybių;
2 svogūnai;
2 v.š. grietinės;
150 ml vandens;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Morkas nuskutame, sutarkuojame burokine tarka ir su žiupsneliu druskos bei aliejaus pakepiname keptuvėje. Perdedame į kepimo indą.
Pievagrybius supjaustome riekelėmis, apkepiname keptuvėje kol apkeps. Perdedame ant morkų.
Svogūnus supjaustome žiedais, apkepiname keptuvėje kol pagels ir dedame ant pievagrybių.
Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, dedame į keptuvę, beriame druskos, mėgiamų prieskonių ir trumpai apkepiname. Sudedame ją ant svogūnų.
Į keptuvę supilame vandenį, sudedame grietinę ir pakaitiname, kol grietinė ištirps. Pasūdome šiek tiek.
Padažą užpilame ant mėsos. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Nuostabaus skonio patiekalas. Labai skanus padažas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą