Reikės:
100 g brokolių;
0,5 kg bulvių;
pieno;
druskos pagal skonį.
Bulves nuskutame ir statome virti. Pasūdome. Kai iki bulvių išvirimo bus likę apie 10 min, sudedame brokolius. Verdame kol brokoliai ir bulvės išvirs.
Brokolius išgriebiame, bulves nusunkiame.
Brokolius dedame į smulkintuvą, užpilame šiek tiek pieno ir sutriname į tyrę.
Į puodą su bulvėmis pilame šiek tiek pieno, triname su grūstuve bulves, supilame brokolių tyrę, grūdžiame su grūstuve. Jei košė per tiršta, pilame dar pieno (kiekvienas košės tirštumą/skystumą reguliuojamės pagal save, todėl ir pieno kiekio reikės kiekvienam skirtingai).
Kai košė bus gerai sutrinta, tada imame mikserį ir trumpai dar košę išplakame su juo - kad košė būtų puri ir "orinė". Jei reikia, dar pasūdome.
Skanaus.
Receptas iš žurnalo: "Vasaros Vaišės"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą