2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Kiaulienos troškinys su patisonais

Reikės:
0,5 kg kiaulienos kumpio;
1 svogūnas;
1 morka;
1 patisonas (maždaug kumščio dydžio, gali būti ir šiek tiek didesnis);
200-300 ml pieno;
3 v.š. miltų.

Kiaulienos kumpį supjaustome nedidukais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, druska ir paliekame porai valandų marinuotis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname mėsą, tarkuotas burokine tarka morkas ir kubeliais pjaustytą svogūną.
Puode užverdame vandenį ir keptuvės turinį perdedame į puodą. Vandens tiek, kad viskas būtų tik tik apsemta. Pasūdome. Verdame apie 20 min. Po to užpilame pienu (pieno kiekis priklauso kiek daug vandens nugaravo verdant mėsą, be to, jeigu norima daugiau padažo - pilame daugiau pieno) bei sutirštiname miltais (pusėje puodelio vandens išmaišome miltus ir supilame nuolat maišant į verdantį vandenį su mėsa). Padažas sutirštėja. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą