2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Ilgieji koldūnai

Reikės:
1 puodelis pieno (150 ml)
3 puodeliai miltų;
2 v.š. aliejaus;
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
šaldytų vyšnių (dėjau neatšildytas, todėl labai lengvai įdaras susisuko, ir lengvai tešla susiklijavo).

Tešlai: į pieną supilame aliejų, druską, miltus ir išminkome. Tešla gaunasi minkšta, elastinga. Ją plonai iškočiojame, pjaustome stačiakampiais. Dedame ant vieno stačiakampio krašto (ilgesniosios kraštinės) eilę vyšnių, ir susukame ritinėlį. Kraštus užspaudžiame, ritinėlį švelniai tarp delnų pavoliojame, kad tešla suliptų. Taip darome su visa tešla.
Ritinėlius dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 5-6min.

Patiko. Įdaras rūgštokas, tad patiekiau su kondensuotu pienu. Svarbu tešlą iškočioti pakankamai plonai, tada skaniau :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą