2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Jogurtinė želė su gervuogių užpilu

Receptas toks paprastas, nieko sudėtingo, bet iš tiesų labai skanu bei gaivu. Tikras vėlyvos vasaros arba ankstyvojo rudens desertas, kai gausu gervuogių :-)

Reikės:
450 ml lieso jogurto (aš naudojau bananų-kivi);
3 a.š. želatinos;
cukraus (jeigu norima dar saldžiau).

Užpilu:
300 g gervuogių;
cukraus pagal skonį;
2 a.š. želatinos.

Jogurtinei masei:
Želatiną ištirpiname pusėje puodelio vandens. Atvėsiname, supilame į jogurtą ir gerai išmaišome. Supilstome į stiklinaites. Jeigu dedate dar cukraus, tada cukrų ištirpinkite tame pačiame šiltame vandenyje kur tirpinate želatiną (jau ištirpus želatinai, tada dėkite dar cukraus į tą patį vandenį).

Užpilui:
Gervuoges sutriname mikseriu iki tyrės. Pertriname per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Pilame į puodą, užverdame, dedame pagal skonį cukraus. Cukrui ištirpus, išjungiame viryklę.
Želatiną ištirpiname pusėje puodelio vandens ir supilame į gervuogių masę.

Kai sustingsta jogurtinė masė, tada ant viršaus užpilame gervuogių masės.

Iš šio kiekio gavosi trys desertinės stiklinaitės.
Labai labai skani gervuogių masė - labai tinka kartu su jogurtu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą