Receptas toks paprastas, nieko sudėtingo, bet iš tiesų labai skanu bei gaivu. Tikras vėlyvos vasaros arba ankstyvojo rudens desertas, kai gausu gervuogių :-)
Reikės:
450 ml lieso jogurto (aš naudojau bananų-kivi);
3 a.š. želatinos;
cukraus (jeigu norima dar saldžiau).
Užpilu:
300 g gervuogių;
cukraus pagal skonį;
2 a.š. želatinos.
Jogurtinei masei:
Želatiną ištirpiname pusėje puodelio vandens. Atvėsiname, supilame į jogurtą ir gerai išmaišome. Supilstome į stiklinaites. Jeigu dedate dar cukraus, tada cukrų ištirpinkite tame pačiame šiltame vandenyje kur tirpinate želatiną (jau ištirpus želatinai, tada dėkite dar cukraus į tą patį vandenį).
Užpilui:
Gervuoges sutriname mikseriu iki tyrės. Pertriname per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Pilame į puodą, užverdame, dedame pagal skonį cukraus. Cukrui ištirpus, išjungiame viryklę.
Želatiną ištirpiname pusėje puodelio vandens ir supilame į gervuogių masę.
Kai sustingsta jogurtinė masė, tada ant viršaus užpilame gervuogių masės.
Iš šio kiekio gavosi trys desertinės stiklinaitės.
Labai labai skani gervuogių masė - labai tinka kartu su jogurtu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą