2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Mėsa su grikiais ir obuoliais


Reikės:
150 ml grikių kruopų;
2 obuoliai (rūgštūs);
1 svogūnas;
500g kiaulienos kumpio;
mėgiami prieskoniai;
druska pagal skonį;
pora šaukštų grietinės.

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną - kubeliais. Apkepiname svogūną keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į troškintuvą supilame grikių kruopas, ant jų paskleidžiame svogūną, ant svogūnų dedame skiltelėmis pjaustytus obuolius (nuluptus). O ant obuolių sudedame išprieskoniuotą mėsą. Viską užpilame verdančiu vandeniu (kad mėsa būtų iki pusės apsemta) ir dedame į įkaitintą 180C orkaitę. Kepame apie 40min.
Baigus kepti, užpilame grietinės, išmaišome ir paliekame dar kelioms minutėms Pastovėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą