Reikės:
2 kiaušiniai;
380 g miltų;
80 g sviesto;
2 v.š. grietinės;
pusės citrinos sultys;
1 a.š. kepimo miltelių;
alejaus virimui.
Sviestą išlydome, išsukame kartu su cukrumi. Dedame grietinę, mušame kiaušinius, spaudžiame citrinos sultis. Gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą išminkome. Tešla turi gautis nelimpanti prie rankų.
Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Po to tešlą kočiojame maždaug centimetro storio ir supjaustome gabaliukais (maždaug 2x2cm dydžio). Verdame aliejuje kol gražiai pagels.
Skanios, riebalų neprisigėrusios spurgytės išėjo.
Receptas iš žurnalo "Pyragai, desertai" 2011m. Nr4.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą