2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Varškės keksas

Reikės:
250 g varškės( riebumo)
3 kiaušinių;
100 g cukraus;
125 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sviestą išlydome, dedame varškę, kiaušinius, cukrų ir gerai išsukame. Beriame druską, kepimo miltelius, milus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
Tešlą pilame į riebalais pateptą kekso formą ir kepame orkaitėje iki kol įkištas pagaliukas bus sausas. Man kepė 35min. Skanaus.
Patiko. Ne sausas, o drėgnas, ne per saldus pyragas.

Receptas iš žurnalo "Iš varškės ir sūrio" 2012m. Nr5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą