2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Pudingo ir želė desertas

Reikės:
Želė masei:
200 g kreminės varškės;
150 g jogurto (aš dėjau vyšnių-ananasų skonio);
13 g želatinos;
cukraus jeigu norima dar saldumo.

Pudingo masei:
4 v.š. apvaliųjų suverdančių ryžių;
250 ml pieno;
1 v.š. cukraus;
po saujelę aviečių ir gervuogių;
100 g grietinėlės riebios.

Želė masei: varškę, jogurtą, cukrų (jeigu dedame) išsukame iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname pusėje puodelio vandens. Atvėsusią supilame į varškės - jogurto masę. Supilame į stiklines jas užpildant iki pusės.

Pudingo masei:
Ryžius užpilame pienu ir verdame ant lėtos ugnies, vis pamaišant. Kai pienas nuverda, pradedame pilti vandenį (po nedaug, po pusę, trečdalį puodelio). Pasaldiname. Verdame kol ryžiai išvirs ir suvirs, o pieno - vandens neliks (taps košė, su ryžių gumuliukais, ne tokia vientisa kaip manų košė). Atvėsiname. Beriame į ryžius turimų uogų ar vaisių (aš subėriau šaldytas avietes ir gervuoges - po saujelę). Grietinėlę išplakame, sudedame ryžius į ją ir išplakame viską kartu.

Ant sustingusios želė - varškės masės sudedame pudingo masę. Ant  viršaus patarkavau šokolado.
Labai patiko, skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą