2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Pikantiški sausainiai

Reikės:
120 g sviesto;
200 g miltų;
1 kiaušinis;
3 v.š. šalto vandens;
120 g sūrio;
kmynų;
raudonosios paprikos miltelių;
druskos.

Šaltą sviestą supjaustome kubeliais, beriame miltus ir tarp pirštų trupiname, kad pasidarytų trupiniai.
Atskirame dubenyje lengvai suplakame kiaušinį su vandeniu bei žiupsneliu drusos. Pilame ant miltų trupinių masės. Rankomis išminkome tešlą. Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Po to imame tešlą, ją iškočiojame, ant jos užbarstome tarkuoto sūrio, paprikos miltelių ir kmynų. Lenkiame tešlą kaip voką, tada lengvai pakočiojame, vėl pabarstome sūrio, kmynų ir paprikos miltelių ir vėl sulankstome kaip voką. Tada lenkiame pusiau, ir supjaustome nestoromis riekelėmis. Dedame ritinėlius į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min 180C.

Receptas iš Beatos knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą