Reikės:
maltos mėsos;
kiaušinio;
žiupsnelis druskos;
kmynų žiupsnelis;
žiupsnelis raudonosios paprikos miltelių ir pipirų;
džiuvesėlių (kad paruoštas faršas nebūtų skystas, aš imu maždaug dvi nedideles saujas pusei kg maltos mėsos);
sluoksniuotos bemielės tešlos.
Maltą mėsą paruošiame kaip kotletams - išminkome su kiaušiniu, prieskoniais ir džiuvesėliais.
Tešlą supjaustome juostelėmis, maždaug pusantro cm pločio. Imame faršo rutuliuką, jį apvyniojame tešlos juostele. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 25min 180C.
Recepto šaltinis - labai daug pas ką mačiau internete šį receptą (kitokiais pavadinimais, o šiam patiekalui įdėjom savo pavadinimą - spurgytės, nes mažajai ragautojai taip pasirodė, jog čia spurgytės), o aš konkrečiai dariau pagal žurnąlą "Faršo patiekalai".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą