Reikės:
200 g varškės;
100 g bulvių košės;
1 kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos;
100 g miltų.
Padažui:
200 ml liesos grietinėlės;
100 g pievagrybių.
Varškę ištriname su kiaušiniu, bulvių koše, miltais ir druska. Leidžiame masei pailsėti, susistovėti. Po to formuojame rutuliukus ir verdame apie penkias minutes pasūdytame vandenyje.
Padažui: pievagrybius nulupame, supjaustome riekelėmis ir apkepiname truputį pasūdžius. Pilame grietinėlę ir kaitiname kol sutirštės. Išvirusius kukulius perdedame į padažą ir palaikome kelias minutes.
Skanaus.
Labai skanūs kukuliai, minkštučiai, švelnaus skonio. Varškę naudojau pertrintą, todėl kukuliai buvo be jokių varškės matomų dalelių.
Receptas iš žurnalo "Pusryčiai"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą