2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Varškės ir obuolių apkepas

Reikės:
500 g varškės;
400 g gabaliukais supjaustytų nuluptų obuolių;
100 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 v.š. miltų;
1 a.š. vanilinio cukraus;
4 kiaušiniai.

Varškę išsukame su kiaušinio tryniais. Beriame cukrų ir gerai išplakame.
Atskirame dubenyje iki standumo išplakame kiaušinio baltymus.
Į varškės masę pilame miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišome. Pilame obuolių gabaliukus. Išmaišome. Galiausiai supilame kiaušinių išplaktus iki standumo baltymus ir šaukštu gerai išmaišome. Masė gaunasi skysta.
Pilame į kepimo formą ir kepame apie 35-40min 175C.

Apkepas labai skanus, drėgnas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą