2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Vištienos dešrelės

Reikės:
600 g vištienos filė;
2 kiaušiniai;
2 svogūnai nedideli (arba vienas didelis);
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių;
1 v.š. majonezo;
100 g džiuvesėlių.

Vištienos filė ir svogūną sumalkite. Muškite kiaušinius, pilkite džiuvesėlius, dėkite majonezą, druską ir prieskonius. Gerai išminkykite.
Nusiplėškite keturis kepimo popieriaus gabalus (maždaug pusantro delno ilgio) ir dėkite ant kiekvieno popieriaus po ketvirtadalį masės. Suformuokite dešrą, susukite popierių į ritinėlį, galus užriškite siūlu. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite apie pusvalandį.
Kai verda, atrodo štai taip:

Kai išverda, nuimame kepimo popierių.
Skanaus.

Labai patiko. Skanu. Galima  valgyti tiek kaip karštą patiekalą, tiek kaip šaltą (pvz; ant sumuštinių).

1 komentaras: