2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Beatos obuolių pyragas

Reikės:
tešlai:
2 kiaušiniai;
150 g grietinės (riebios);
100 g cukraus;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;

Obuolių masei:
apie 300g gabaliukais supjaustytų obuolių;

Trupiniams:
100 g sviesto;
140 g miltų;
100 g cukraus;
1 v.š. cinamono.

Gaminame tešlą:
Visus produktus išplakame iki vientisos masės, gaunasi grietinės tirštumo tešla. Pilame ją į kepimo formą.
Ant tešlos supilame obuolius ir gražiai juos paskleidžiame po visą tešlą ant viršaus.

Trupiniams:
Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, pilame miltus ir triname tarp pirštų, kol pasidarys daug smulkių trupinukų ir didelių gabalų sviesto neliks. Tada supilame cukrų, cinamoną ir dar gerai tarp pirštų patriname.
Trupinius pilame ant obuolių.
Viską dedame į orkaitę ir kepame apie 40min 180C.

Receptas iš Beatos trečios knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą