2012 m. spalio 16 d., antradienis

Kondensuoto pieno pyragas

Reikės:
350 g kakavinio kondensuoto pieno;
100 g sviesto;
190 g miltų;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 obuolys;
saujelė lazdyno riešutų.

Kiaušinius išplakame iki putų. Pilame kakavinį kondesuotą pieną ir plakame toliau pora minučių. Supilame tirpntą sviestą ir išplakame. Pilame kepimo miltelius, miltus ir išplakame.
Tešlą pilame į kepimo formą. Viršų pabarstome riešutais. Obuolį supjaustome didesniais gabaliukais ir apdėliojame pyrago viršų. Kepame 190C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Labai skanus pyragas. Patiko visiems ragavusiems.

Receptas iš trečiosios Beatos knygos - Kondensuoto pieno pyragas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą