2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Varškėčiukai

Reikės:
250 g varškės;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
3 v.š. manų kruopų;
1 kiaušinis;
miltų, kad tešlą eitų suminkyti.

Varškę, cukrų, kiaušinį ir žiupsnelį druskos išmaišome. Supilame manų kruopas ir pora šaukštų miltų. Paliekame dešimčiai minučių, kad kruopos išbrinktų. Tuomet palengva pilti po truputį miltus ir maišyti su šaukštu tešlą. Kai tešlą bus pakankamai tiršta, pilti pora saujų miltų ir minkyti tešlą rankomis. Tešlos labai kietos nedaryti. Man tešla prie rankų šiek tiek lipo, tačiau ant miltai pabarstyto stalo galėjau kuo lengviausiai suformuoti "dešrą" ir supjaustyti ją riekelėmis. Tuos gabaliukus sudėti į verdantį vandenį ir virti šešias minutes. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą