- 2 mandarinų (aš dėjau du apelsinus)
- 150 g džiovintų vaisių
- 2 v.š. apelsinų likerio arba konjako
- 170 g minkšto sviesto
- 130 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 130 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
Nulupame apelsinus, padaliname
skiltelėmis ir paliekame valandėlei, kad apdžiūtų. Džiovintus vaisius
užpilame likeriu, išmaišome ir taip pat paliekame pastovėti, kol
susigers skystis.
Keptuvėje ištirpiname 2 v.š. sviesto,
įberiame 1 a.š. cukraus su sudedame apelsinų skilteles. Karamelizuojame
po porą minučių kiekvieną pusę. Išimame ir ataušiname.
Į tą pačią keptuvę suberiame išmirkusius vaisius ir pakaitiname, kol išgaruos skystis. Ataušiname.
Pailgą kekso kepimo formą (maniškė 25×10 cm) ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Orkaitę įkaitiname iki 180º C.
Likusį sviestą išplakame su cukrumi iki
purios masės. Toliau plakant po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno
paplakame. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus
miltus. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
Pusę tešlos sudedame į paruoštą kepimo
formą, ant jos išdėliojame apelsinų skilteles, o ant viršaus sukrečiame
likusią tešlos dalį.
Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame
40-50 min., kol įsmeigtas medinis iešmelis nesivels tešla. Karštą keksą
aušiname formoje, vėliau – ant grotelių. Beveik ataušusį pabarstome
cukraus pudra. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą