2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Keksas su karamelizuotais apelsinais

  • 2 mandarinų (aš dėjau du apelsinus)
  • 150 g džiovintų vaisių
  • 2 v.š. apelsinų likerio arba konjako
  • 170 g minkšto sviesto
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Nulupame apelsinus, padaliname skiltelėmis ir paliekame valandėlei, kad apdžiūtų. Džiovintus vaisius užpilame likeriu, išmaišome ir taip pat paliekame pastovėti, kol susigers skystis.
Keptuvėje ištirpiname 2 v.š. sviesto, įberiame 1 a.š. cukraus su sudedame apelsinų skilteles. Karamelizuojame po porą minučių kiekvieną pusę. Išimame ir ataušiname.
Į tą pačią keptuvę suberiame išmirkusius vaisius ir pakaitiname, kol išgaruos skystis. Ataušiname.
Pailgą kekso kepimo formą (maniškė 25×10 cm) ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Orkaitę įkaitiname iki 180º C.
Likusį sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakant po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
Pusę tešlos sudedame į paruoštą kepimo formą, ant jos išdėliojame apelsinų skilteles, o ant viršaus sukrečiame likusią tešlos dalį.
Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame 40-50 min., kol įsmeigtas medinis iešmelis nesivels tešla. Karštą keksą aušiname formoje, vėliau – ant grotelių. Beveik ataušusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą