Reikės:
3 vnt morkų;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių (aš naudojau prieskonių mišinį sriubai);
saujelė saulėgrąžų;
100 ml ryžių.
Morkas nuskutame, supjaustome stambiomis riekelėmis. Svogūną supjaustome kubeliais (saujelę svogūno atsidedame).
Viename puode išverdame ryžius.
Kitame puode verdame morkas ir svogūnus. Kai šie išverda, sudedame į trintuvę ir sutriname iki tyrės. Supilame viską atgal į puodą, dedame ryžius ir užverdame.
Pilame į lėkštes.
Keptuvėje pakepiname svogūną ir saulėgrąžas, į kiekvieną lėkštę dedame saulėgrąžų ir svogūno mišinio. Skanaus.
Sriuba patiko. Patį pagrindinį skonį suteikia saulėgrąžos, be jų sriuba būtų "šiaip sau".
Receptas iš interneto platybių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą