2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Pyragas su džiovintais vaisiais

Reikės:
150 ml pieno;
45 g sviesto;
90 g cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. sausų mielių;
apie 500 ml miltų;
žiupsnelis druskos;
apie 220  g įvairių džiovintų vaisių (dėjau džiovintus abrikosus, greifrutus, razinas, datules ir slyvas).

Tešlą gaminau duonkepėje: supyliau šiltą pieną, sudėjau mieles, cukrų, žiupsnelį druskos, įmušiau kiaušinį. Subėriau 350 ml miltų, pjaustytus džiovintus vaisius ir tada įjungiau duonkepę. Miltų vis dadėjau žiūrėdama kokia tešlos konsistencija. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų.
Išminkytą tešlą pakildiname, darome rutuliuko dydžio bandeles (dariau 80g kiekvieną), sudedame į skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą