2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Tiršta sriuba

Reikės:
100 ml raudonųjų pupelių;
100 ml apvaliųjų ryžių;
2 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
200 g moliūgo.

Morką, moliūgą, svogūną ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais. Pupeles verdame per du vandenis, kad vanduo būtų švarus (paverdame pupeles pirmame vandenyje, nusunkiame, nuplauname, tada užpilame kitu vandeniu ir vel paverdame, vėl nusunkiame ir nuplauname).
Kitame puode užverdame vandenį.
keptuvėje pakepiname prieskonius, dedame daržoves, ryžius ir trumpai apkepiname.Viską sudedame į puodą kartu su bulvėmis. Nuplautas ir beveik išvirusias pupeles sudedame tai pat į bendrą puodą. Verdame apie pusvalandį. Jeigu dar reikia, pasūdome.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą