2013 m. vasario 5 d., antradienis

Plikyta duona

Reikės:
350 ml vandens;
350 g miltų;
15 g mielių;
30 g cukraus;
1 a.š. druskos;
1 saujos saulėgrąžų.

Į dubenį dedame tris šaukštus miltų, užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome iki vienalytės masės. Dedame cukrų, druską ir išmaišome. Puodelyje su žiupsneliu cukraus išmaišome mieles, pilame šaukštelį vandens, gerai ištirpiname. Supilame mieles į atvėsusį miltų plikinį. Paliekame keliolikai minučių masei pakilti. Tada sudedame likusius miltus, išminkome ir paliekame valandai pakilti. Tešla gaunasi lipnoka.
Pakilusią tešlą dedame į kepimo skardą ir suformuojame duonos kepaliuką. Kepame 180C apie 25min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą