2013 m. birželio 11 d., antradienis

Kotletukai su kopūstais ir obuoliu

Reikės:
100 g kopūsto;
500 g maltos kiaulienos;
1 didelis obuolys;
pagal skonį druskos;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis;
1 nedidelė morka;
3 saujos miltų.

Kopūstą, nuluptą obuolį ir morką sutarkuojame burokine tarka. Dedame maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, druską ir išmaišome. Beriame miltus. Išminkome. Formuojame kukuliukus ir dedame juos į garų puodą. Gariname apie pusvalandį.

Gaminame padažą: 600 ml vandens užverdame puode. Pilame apie 100 ml pomidorų padažo, beriame druskos. Atskirame puodelyje iš 100 ml vandens ir 3-4 v.š. miltų išmaišome tešlą ir nuolat maišant supilti į verdantį vandenį su pomidorų padažu. Padažas sutirštėja, perdedame kotletukus ir dar keletą minučių paverdame.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą