2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Perlinių kruopų košė su morkomis

Reikės:
100 g perlinių kruopų (naudojau greitai paruošiamas, kur parašyta, kad pavirti 18 min);
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 morka;
1 svogūnas;
1 pomidoras;
1 v.š. grietinės. 


Perlines kruopas nuplauname ir užverdame su nedideliu kiekiu vandens.
Morką nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Morką, svogūną ir kubeliais pjaustytą pomidorą apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, druska ir prieskoniais. (Aš pomidorą trumpam įkišau į kruopas su verdančiu vandeniu ir nulupau odelę prieš pjaustant). Daržoves sudedame į kruopas ir verdame ant lėtos ugnies. Jei/Kai vanduo nugaruoja, įpilame vandens šiek tiek vėl, bet ne per daug. Viriau pusvalandį. Kruopos buvo sugėrusios vandenį, gavosi tiršta. Tada išjungiau viryklę, įdėjau grietinės šaukštą, išmaišiau, uždengiau dangčiu ir palikau 15 min pastovėti.
Labai labai patiko. Skani košė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą