2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Kotletukai su juoda duona

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
300 g juodos duonos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
pieno.


Duoną pamirkome piene ir sumalame mėsmale (arba, kaip dariau aš, sugrūdžiame bulvių grūstuve).Maltą duoną sumaišome su malta kiauliena, tarkuotu burokine tarka svogūnu, druska, prieskoniais ir kiaušiniu. Formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.

Padažui:
Užviriname puode apie litrą vandens. Beriame druskos, prieskonių ir 150 ml pieno. Atskirame dubenyje iš 300 vandens ir 5-8 v.š. miltų padarome tešlą ir nuolat maišant supilame į verdantį vandenį kol sutirštės. Tešlos visos supilti gal nereikės, pilame po truputį ir vis maišome, žiūrime koks padažo tirštumas.
Padažui užvirus, išjungiame viryklę. Kotletukus išdėliojame kepimo skardoje, užpilame gausiai padažu ir dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame 35 min C.
Labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą