2013 m. spalio 18 d., penktadienis

Trinta špinatų sriuba

Kažkaip patraukė ant trintų sriubų. Receptas panašus į žemiau esantį, pridėjau tik špinatų. Gavosi žalia, graži, pasak vaiko "Šrekinė" sriubytė.

Reikės:
gabaliukas moliūgo (apie 100 g);
pundelis špinatų  (apie 100 g);
2 morkos;
3 bulvės;
1 svogūnas;
4 v.š. lydyto sūrelio;
batonas džiuvesėliams.


Batoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje, kol taps džiuvesėliai.

Morką, bulvę, svogūną, moliūgą supjaustome kubeliais ir užpylę verdančiu vandeniu verdame kol viskas suminkštėja. Vandens daug nereikia, kad tik apsemtų daržoves. Tai pat nepamirštame įdėti druskos, prieskonių. Kai daržovės išverda, sudedame plėšytus špinatus ir keletą minučių paverdame.  Išvirusias daržoves sutriname į tyrę kartu su skysčiu. Pilame atgal į puodą, dedame lydytą sūrelį ir pakaitiname kol šis ištirps. Beriame džiovintų krapų, petražolių.
Patiekiame lėkštėse ant viršaus pabarstę džiuvesėlių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą